30. septembrist- 3. oktoobrini toimus Roosna-Alliku Põhikoolis ettevõtlusnädal. Ettevõtlusnädala eesmärk on edendada ettevõtlikku mõtteviisi, pakkuda praktilisi teadmisi ettevõtlusest ning motiveerida õpilasi loovalt ja iseseisvalt mõtlema. Selle nädala raames said õpilased teada, milliseid oskusi ja omadusi on edukal ettevõtjal vaja ning kuidas ideid ellu viia. Samuti aitab see tutvustada erinevaid karjäärivõimalusi ning valmistada noori ette tulevaseks tööeluks ja iseseisvaks majandamiseks.
Ettevõtlusnädalal külastas meie kooli 3 ettevõtjat. 1.-3. klass sai ülevaate kohaliku ettevõtja, Kadri Lepa tegevusest. Nimelt on tegemist hobuse- ja veisekasvatajaga, kes ka loomadele vajalikku sööta kasvatab ise. Kadri kasvatab kõiki hobusetõuge ja eeskätt tegeleb varssade müügiga. Veised on liha müügiks. Ettevõte tegeleb ka teraviljamüügiga. Kõik tööd ettevõttes tehakse koos oma perega ära.

6.-7. klass tutvus ettevõtjaga Sander Laurson, kes on tuntud kui CoWork Paide loojana. Sander inspireeris õpilasi öeldes, et inspireeritud noor on ettevõtlik noor. Ta pidas oluliseks, et noorel oleks siht, kelleks saada ja kuhu poole pürgida. Samas on elus alati valikuid, mida teha. Ei tasu kinni jääda ainult ühte võimalusse.

4.-6. klassi õpilasi külastas Argo Alaniit ettevõttest GreenDice. Tema avas õpilastele elukompassi kompassi näite taustal. Oluline on, et meil oleks teada suund, mille poole pürgida. Ja peale selle on oluline see, et kuidas sa sinna suunda pürgid. Näiteks on elus oluline olla terve ja selleks me liigume värskes õhus, toitume tervislikult ja magame piisavalt.
3. oktoobril oli väga tihe päev 7.-9.klassi õpilaste jaoks. Päeva jooksul said õpilased osa Eesti Töötukassa loengust, mis käsitles noorte töövõimalusi Järvamaal. Lisaks osalesid õpilased JA Eesti majandusviktoriinil.

On olnud väga inspireeriv nädal!