16. septembril võttis 1. klass suuna Endla looduskaitsealale, et osaleda vahval sisalikuretke nimelisel õppeprogrammil. 1.klassi matkajuhiks oli Elo, kes teadis loodusest väga palju ning jagas oma tarkust kahe tunnisel matkal meie kõige pisematele õpilastele.

1. klass uudistas metsa, raba, tegi toreda katse turbasamblaga. Õppisid tundma pohla ja jõhvikat. Huvi pakkus lemmaltsi viljad, mis puudutades plaksuga katki läksid ning rulli keeras. Rabas õpiti, millised näevad välja laukad ja älved. Külastasid vaatetorni, kus nautisid ilustad vaadet ning proovisid ka looduse vaikust kuulata.

Kahjuks me ühtegi sisalikuga silmas silma ei kohtunud, kuid Elo oli hästi ettevalmistunud. Tal oli kaasa võetud suured sisaliku pildid. Õpilased uurisid, mis värvi sisalik on, mida talle süüa meeldib ning kes on temale hea meelega nahka pistab. Loodusvaatluse kõige põnevam osa oli veel ees. Elol oli kotis peidus ka üks kurvema elusaatusega sisalik. Nimelt oli sisalik mingisugusel põhjusel ära kuivanud. Elo otsutas sisaliku õpieesmärgil kenasti klaastopsi panna. Iga õpilane sai kätte luubi, et klaasi asetatud sisalikku lähemalt uurida.


Elusat sisalikku me ei kohanud ning õpilased selle pärast ei kurvastanud, sest nad nägid järvel luigepaari ning tagasiteel avastas Gregor puu otsas sibava orava. 1. klassi matk läks igati korda ning õppeprogramm oli huvitav nii õpilastele kui ka õpetajatele. Väga kiidame meie 1. klassi õpilasi, kes kogu matka vapralt ära vastu pidasid ning nautisid looduses viibimist.

Sisalikuretkel osalemist võimaldas meie õpilastele Keskkonnainvesteeringute Keskus.